Piure de spanac, cu legume si bacon

de Merisor in Mancare copii, 29 Mai 2014 | 5907 vizualizari

 

Mancarea de spanac este frecventa la noi in casa.
De data aceasta am preparat-o la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr spanac maruntit(congelat)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 morcov
  • 300 gr bacon
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri lapte
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac, cu legume si bacon:

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.

Tocam ceapa si usturoiul rondele si de asemeni morcovul.

Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam baconul taiat fasii mici si il invartim de cateva ori cu spatula, pentru a se rumeni pe toate partile.

Adaugam ceapa, usturoiul si morcovul si lasam totul la calit pana aproape de expirarea timpului, amestecand din cand in cand, apoi adaugam si spanacul.

Asezonam cu sare si piper, adaugam foile de dafin si apa fiarta, inchidem capacul si setam programul STEW pentru 30 de minute.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, adaugam pasta de rosii.

Diluam faina in laptele rece, apoi adaugam peste ea putina zeama fiarta din vas si o turnam in mancare mestecand continuu. Facem aceasta operatie cu 5 minute inainte de finalizarea timpului.

Dupa finalizarea timpului adaugam patrunjelul tocat.

Servit cu oua ochiuri este delicios!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac, cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]