Piure de castane

de AlinaL in Dulciuri, 19 Oct 2010 | 16069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg castane
  • 50-60 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 400 ml frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de castane:

Castanele se cresteaza in X sau pe o parte si pe alta, dar fara a ajunge la miez!

Se pun intr-o oala la fiert cca 45-50 minute, la foc potrivit. Se decojesc cand sunt calde, inclusiv coaja interioara, aceea mai subtire. 

Se dau prin blender. Se mixeaza frisca in care se toarna treptat untul, zaharul si esenta de rom, apoi se pun castanele gata blenduite.

La cantitati se poate interveni, in functie de gust!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane