Este delicoasa
Pentru Blat :
Pentru crema:
Pentru glazura:
Blatul : Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de apa. Amestecam prin rasturnare si turnam in tava tapetata cu hartie .Dam la cuptor si facem testul cu scobitoarea . Il lasam la racit .
Crema :
Ouale le amestecam cu zaharul (daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga zahar ,dar atentie piureul de castane este dulce , ciocolata este si ea foarte dulce )si adaugam treptat laptele si faina , amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Compozitia obtinuta o punem la fiert pana se intareste ca si o budinca . Amestecam continu ca sa nu se prinda de fundul cratitei si sa se afume . O lasam la racit amestecand din cand in cand .Intr-un vas separat punem ciocolata rupta bucati ( eu am folosit novatini cu lapte ) cu putina frisca si o punem la topit . Aveti grija sa nu fiarba .Cand crema este aproape rece punem frisca batuta ,piureul de castane si ciocolata topita si amogenizam totul.
Blatul racit il taiem in jumate , se poate insiropa , si punem crema 3/4 din crema , asezam partea superioara a blatului si peste punem restul de crema si dam prajitura la frigider pentru a se intari putin crema .
Pentru ornat topim ciocolata alba cu putina frisca(25ml) , si ciocolata neagra cu putina frisca (25 ml) . Cand sunt topite turnam peste blatul umplut si acoperit cu crema . Eu am pus intai ciocolata neagra si dupa aceea cu ajutorul unei pompe ciocolata alba .
Dam la frigider si cand este rece taiem si servim .
POFTA BUNA !!!!