Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 7371 vizualizari

 

Este delicoasa

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa

Pentru crema:

  • 3 oua
  • 0.5 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 1 piure castane (200 g)

Pentru glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane:

Blatul :  Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de apa. Amestecam prin rasturnare si turnam in tava tapetata cu hartie .Dam la cuptor si facem testul cu scobitoarea . Il lasam la racit .

Crema :

Ouale le amestecam cu zaharul (daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga zahar ,dar atentie piureul de castane este dulce , ciocolata este si ea foarte dulce )si adaugam treptat laptele  si faina , amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Compozitia obtinuta o punem la fiert pana se intareste ca si o budinca . Amestecam continu ca sa nu se prinda de fundul cratitei si sa se afume . O lasam la racit amestecand din cand in cand .Intr-un vas separat punem ciocolata rupta bucati ( eu am folosit novatini cu lapte ) cu putina frisca si o punem la topit . Aveti grija sa nu fiarba .Cand crema este aproape rece punem frisca batuta ,piureul de castane si ciocolata topita si amogenizam totul.

Blatul racit il taiem in jumate , se poate insiropa , si punem crema 3/4 din crema , asezam partea superioara a blatului si peste punem restul de crema si dam prajitura la frigider pentru a se intari putin crema .

Pentru ornat topim ciocolata alba cu putina frisca(25ml) , si ciocolata neagra cu putina frisca (25 ml) . Cand sunt topite turnam peste blatul umplut si acoperit cu crema .  Eu am pus intai ciocolata neagra si dupa aceea cu ajutorul unei pompe ciocolata alba .

Dam la frigider si cand este rece taiem si servim .

 

POFTA BUNA !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent