Am ramas tot in zona mediteraneana...astazi Pitta...o painica care se umfla in cuptor, facand un buzunaras secret pe care-l putem umple cu legume, branza sau carne dupa dorinta...aceasta painica este foarte apreciata si in Orientul Mijlociu...
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare.
2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale.
3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5 min pana devine elastic si neted.
4. Se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa o ora la dospit.
5. Se aplatizeaza aluatul si pe o suprafata cu faina, se imparte in 6 parti egale si se formeaza mingiute. Se acopera din nou cu o folie unsa cu ulei si se lasa 5 min.
6. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o forma ovala cu grosimea de 5 mm si lungimea de 15. Se lasa sa dospeasca la temperatura camerei 20 de min, acoperite cu o folie unsa cu ulei.
7. Intre timp se preincalzeste cuptorul la temp. de 230 grade. Se lasa tava de cuptor in cuptor pentru a fi gata incalzita cand le punem. Se pun cate doua, depinde cum avem loc si se lasa 4-6 minute, pana se umfla. Nu e nevoie sa se rumeneasca( eu am preferat).
8. Se racesc pe un gratar si se acopera cu foaie pergament si prosop deasupra pentru a se pastra coaja moale.
Eu am pus jumatate jumatate faina alba si integrala, fiecare face cum doreste desigur...