Painica impletita din 4

de yafa in Piine, 29 Iul 2010 | 5061 vizualizari

 

Daca tot m-a innebunit ieri Silvia cu painica ei, iacata-ma!

 

INGREDIENTE

  • 310 ml de apa
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 500-510g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1galbenus amestecat cu putina apa sau lapte pentru uns
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica impletita din 4:

Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat(din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana am sfarsit impletitura.

Mai lasam sa creasca cam 30 de minute, ungem presaram cu susan(mac) si dam la cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica impletita din 4" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan