Painica impletita din 4

de yafa in Piine, 29 Iul 2010 | 4804 vizualizari

 

Daca tot m-a innebunit ieri Silvia cu painica ei, iacata-ma!

 

INGREDIENTE

  • 310 ml de apa
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 500-510g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1galbenus amestecat cu putina apa sau lapte pentru uns
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica impletita din 4:

Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat(din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana am sfarsit impletitura.

Mai lasam sa creasca cam 30 de minute, ungem presaram cu susan(mac) si dam la cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica impletita din 4" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas de yena