Cu puține ingrediente se poate încropi rapid o mâncare de post foarte gustoasă. Nu este nevoie decât de o varză dulce, câteva rădăcinoase, ceapă, suc de roșii, condimente și bineînțeles cimbru care îi va da un gust deosebit de plăcut!
Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu mai mult de 5 minute. Adăugăm apoi varza, usturoiul pisat, sucul de roșii și cca. 100-150 ml de apă. Nu uitați să puneți și o crenguță de cimbru care îi va da un gust special verzei! Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă la foc mic, până ce se inmoaie varza. Pe parcurs putem să mai adăugăm apă, dacă este nevoie. Când este gata, asezonăm cu condimente, după gust. Putem servi varza călită ca atare sau ca și garnitură pentru orice fel de friptură. Eu am servit varza călită doar cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu rondele de ardei iute.
Poftă bună!
1
Serviți varza călită cu cârnați prăjiți, bucățele de slăninuță afumată sau chiar cu ouă ochiuri dacă vreți, dar nu va mai fi de post.
2
Puteți servi și cu smântână, dar nu va mai fi de post.
3
Puteți folosiți și alte plante plante aromatice, în loc de cimbru.
4
Puteți folosiți roșii proaspete în loc de suc de roșii.
5
Poate fi o garnitură perfectă pentru orice friptură!
6
Puteți face varză călită și cu varză muratătă.
7
Puteți să ornați cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu ardei iute, dacă vă place.