Pita copilariei

de Merisor in Piine, 29 Iul 2012 | 5647 vizualizari

 

Pe vremea copilariei mele(anii 70-80), iarna cand nu ajungeam sa cumparam acea paine rotunda facuta in cuptoarele CAP-urilor, bunica ne pregatea pite coapte pe plita sobei.

 

INGREDIENTE

  • faina
  • apa
  • drojdie
  • sare
  • putin zahar pentru maia
  • ulei
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita copilariei:

Se framanta un aluat de paine care se lasa la dospit peste 30' dupa care se intind forme subriri si se coc pe aragaz in tigaia teflonata sau chiar pe gril.

Eu de fapt am facut pizza si ramanand surplus de aluat am facut aceasta pita.

Se poate servi la micul dejun calduta, unsa cu unt si dulceata sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

07.08.2012, 20:28

Ce frumoase amintiri!

pic20 1

11.08.2012, 21:31

Un preparat larg raspandit in satele din sudul tari ; Mai este cunoscut si sub denumoirea de asimasau paine ne dospita . Eu unul o asociez in general -daca e calda- cu branzeturi si ingeneral la iahnia sau ciorba de fasole

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 20:59

da chiar amintiri placute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pita greceasca