Felii de paine aromate

de mirela0911 in Piine, 7 Oct 2018 | 3703 vizualizari

 

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest gen de paine si am zis sa incerc si eu, sa vad ce o sa iasa. Si am vazut! O minunatie de paine care s-a terminat foarte repede!  

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. topping:

  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lgt ierburi italienesti Delikat
  • 100 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de paine aromate:

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina daca mai este nevoie, pana devine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca untul cu sarea, patrunjelul, ierburile italienesti si usturoiul pisat sau taiat feliute. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici.

Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu untul aromat apoi se presara deasupra cascavalul. Se taie aluatul in 3 fasii egale apoi fiecare fasie in patratele de aproximativ dimensiunea tavii in care veti coace painea. Se asaza apoi una peste alta patratelele, cu grija, apoi se ia turnuletul si se asaza rasturnat in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute sa creasca apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece!

2

Aromarea untului se poate face in functie de gusturile fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de paine aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac