O reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar...
Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.
Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.
Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura.
Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.
Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.
sare și piper
Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.
Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul.
Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o cana cu apa fiarta (aceeași ceașcă, care a fost utilizată pentru a măsura bulgurul) adaugati inca o cana cu apa fiarta.
Se adaugă 1/2 KUB cu legume, stafidele, piper, boia si se amesteca.
Se fierbe la foc potrivit timp de 10 până la 15 minute (nu ezitați să adăugați un pic de apa fiarta daca este necesar).
Verificati de sare si daca bulgurul este fiert.
Se adaugă la sfârșit pătrunjelul tocat și se amestecă .
Se acopera, se ia de pe foc si se rezerva 10 minute.
Se serveste cald sau rece .
Pofta Buna !!