Pentru supa de gaina:
Pregatirea supei: Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar furculita intra usor in carne.
Pregatirea pilafului: 4 cani din supa obtinuta ca mai sus se pun intr-o oala, iar cand aceasta clocote se toarna o cana de orez ( masura sa fie aceeasi ) spalat in prealabil. Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca de oala. Cand orezul e fiert se stinge focul si se acopera oala pentru 10 minute, pentru ca surplusul de supa sa fie bine absorbit de orez. Se obtine un pilaf gras, cu un gust delicios.
Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare sau alaturi de o bucata de friptura ( eventual din carnea in care a fiert supa)
La servire se poate presara un praf de piper.
1
Cat fierbe orezul, nu acoperi oala cu capac
2
Cu supa de gaina , daca aceasta e foarte grasa, orezul capata gust si consistenta deosebite.