Pilaf cu pulpa de porc dezosata

de babi5 in Porc, 27 Sep 2014 | 2875 vizualizari

 

O mincare usoara si spornica, o fac mai mereu cu diverse combinatii , pentru batrinii mei .Cred ca ar fi binevenita o rubrica cu retete si pentru Batrini..

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa porc dezosata
  • 400 gr orez
  • 2 cepe mai maricele
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei rosu
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel (mai mare)
  • 1 felie telina
  • frunze patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • piper
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pulpa de porc dezosata:

Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna 10 minute amestecind din cind in cind,apoi adaugam apa fierbinte 3 l.  

Potrivim de sare,piper, vegeta punem foaia de dafin acoperim si lasam sa fiarba la foc mic

Intre timp spalam orezul  din citeva ape apoi il lasam in apa pina il punem la fiert.Cind carnea este aproape fiarta adaugam orezul si lasam sa fiarba 10-15minute dupa care oprim focul ,asezonam cu patrunjel verde si lasam acoperit pina orezul isi mareste complet volumul.Se serveste cald alaturi de salate sau muraturi

TIPS-URI

1

Un fel de mincare o putem numi si de regim

2

Alaturi se pot servi salate proaspete sau muraturi

3

Cei care doriti sa iasa mai consistent respectati proportia de 3/1

4

Eu am folosit mai multa apa fiindca l-am dorit mai fluid

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pulpa de porc dezosata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

alilianaa 1

27.09.2014, 20:53

tare bun..

babi5 1

28.09.2014, 01:24

Multumesc alilianaa, Bunica

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa