Varza calita cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Porc, 31 Aug 2015 | 11319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras
  • cca 250 gr. piept de porc afumat
  • cca 150 gr. slanina de casa afumata
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • 1 varza de cca 1kg
  • 1 foaie de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu piept de porc afumat:

Spalam varza si o tocam.

Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.

Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.

Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei.

Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si ardeiul tocate, boabele de piper si bucatelele de piept afumat.

Lasam sa se gateasca cca 10 minute impreuna, adaugam varza tocata si punem cca 250 ml apa rece.

Tot acum adaugam foaia de dafin, crenguta de cimbru si de marar.

Acoperim cratita si din cand in cand amestecam.

Dupa cca 30 minute varza este gata.

Optional presaram la servire fulgi chili daca ne place mancarea picanta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat