Este cel mai bun orez pe care l-am mancat, un orez cremos si care a fost pe placul tuturor. Desi preparatul arata putin cam palid la culoare (asa a spus Denis cand a vazut dar ulterior a venit sa ii umplu farfuria din nou :D), va garantez ca este un preparat foarte gustos.
Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline la incins apoi se adauga bucatile de carne si se rumenesc bine pe ambele parti. In uleiul incins se pune si crenguta de rozmarin pentru a da aroma carnii. Cand carnea este gata, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
Se toarna in uleiul ramas smantana pentru gatit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se pune inapoi carnea. Se lasa 5 minute sa fiarba impreuna la foc mic. Ulterior se trage carnea intr-o parte si se adauga parmezanul. Se omogenizeaza apoi se da carnea prin acesto sos si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Se ia de pe foc si se acopera tigaia cu un capac in timp ce se prepara orezul.
Pentru inceput se pune apa la fiert. Vom avea nevoie de ea fierbinte. Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune jumatate din cantitatea de unt impreuna cu ceapa. Se lasa la calit cca 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Orezul se spala apoi se pune peste ceapa impreuna cu 1 polonic de apa fierbinte si se amesteca impreuna pentru 2 minute. Se toarna apoi din apa fierbinte cat sa acopere orezul de un deget si putina sare. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mic pana absoarbe toata apa. Se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga apa fierbinte si sare si se mai lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se stinge focul, se adauga parmezanul iar la sfarsit restul de unt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza orezul.
Intre timp se mai incalzeste putin carnea cu sosul ianinte de servire. Se serveste impreuna cu orezul presarat cu parmezan si patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
Daca mai este nevoie de apa pentru orez, aceasta se pune fierbinte si treptat. Trebuie sa obtinem un orez cremos.