Pilaf cu ciuperci si curcan

de roxanabucataras in Curcan, 17 Oct 2011 | 8482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 2 cutii de ciuperci tocate
  • 4 aripioare de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • 1 lingura de delikat
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci si curcan:

Pregatesc supa pentru pilaf: pun apa rece la fiert (aproximativ 2 litri de apa) cu o lingura de delikat (nu e foarte sanatos, insa eu il folosesc doar la supa, tocmai pt gustul deosebit care-l da acesteia) si o lingura de ulei. Cand da in clocot, adaug legumele curatate si taiate pe jumate sau bucati mari.

Las sa fiarba legumele si intre timp spal bine aripile de curcan si le pun la prajit cu putina sare si piper (eu am folosit piper alb pentru ca mi se pare mai aromat si nu e atat de inchis la culoare fata de orez). Cat timp se prajesc aripile aleg orezul si-l spal bine, insa intorc din cand in cand aripile pe partea cealalta pana se rumenesc putin. Toc marunt o ceapa pe care o adaug peste aripile rumenite, apoi ciupercile scurse de apa din conserva/borcan, le tin pe foc 5 minute dupa care adaug orezul, amestec bine si apoi pun supa - aproximativ 5 cani de supa la o cana de orez sau atat cat sa acopere bine orezul. Incing cuptorul si bag preparatul, la o temperatura medie, pentru o ora. Verific dupa o jumatate de ora daca mai are supa si in caz ca orezul a "inghitit" toata supa ii mai adaug pana il acopar, fara sa amestec. In caz ca nu mai am supa o inlocuiesc cu apa calda...

La sfarsit se poate pune patrunjel proaspat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

18.10.2011, 15:54

bun bun

roxanabucataras 1

19.10.2011, 09:48

chiar foarte bun, garantat
cine a mancat de la mine acest pilaf cu ciuperci si curcan l-a laudat si a mai cerut

roxanabucataras 1

27.10.2011, 12:18

diaconta: cartoful doar l-am fiert in supa, ii da un gust deosebit acesteia
la pilaf am folosit doar zeama, supa efectiv, fara legume
legumele daca vrei le folosesti la altceva, ori le arunci...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan