Pilaf cu ciuperci si curcan

de roxanabucataras in Curcan, 17 Oct 2011 | 8979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 2 cutii de ciuperci tocate
  • 4 aripioare de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • 1 lingura de delikat
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci si curcan:

Pregatesc supa pentru pilaf: pun apa rece la fiert (aproximativ 2 litri de apa) cu o lingura de delikat (nu e foarte sanatos, insa eu il folosesc doar la supa, tocmai pt gustul deosebit care-l da acesteia) si o lingura de ulei. Cand da in clocot, adaug legumele curatate si taiate pe jumate sau bucati mari.

Las sa fiarba legumele si intre timp spal bine aripile de curcan si le pun la prajit cu putina sare si piper (eu am folosit piper alb pentru ca mi se pare mai aromat si nu e atat de inchis la culoare fata de orez). Cat timp se prajesc aripile aleg orezul si-l spal bine, insa intorc din cand in cand aripile pe partea cealalta pana se rumenesc putin. Toc marunt o ceapa pe care o adaug peste aripile rumenite, apoi ciupercile scurse de apa din conserva/borcan, le tin pe foc 5 minute dupa care adaug orezul, amestec bine si apoi pun supa - aproximativ 5 cani de supa la o cana de orez sau atat cat sa acopere bine orezul. Incing cuptorul si bag preparatul, la o temperatura medie, pentru o ora. Verific dupa o jumatate de ora daca mai are supa si in caz ca orezul a "inghitit" toata supa ii mai adaug pana il acopar, fara sa amestec. In caz ca nu mai am supa o inlocuiesc cu apa calda...

La sfarsit se poate pune patrunjel proaspat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

18.10.2011, 15:54

bun bun

roxanabucataras 1

19.10.2011, 09:48

chiar foarte bun, garantat
cine a mancat de la mine acest pilaf cu ciuperci si curcan l-a laudat si a mai cerut

roxanabucataras 1

27.10.2011, 12:18

diaconta: cartoful doar l-am fiert in supa, ii da un gust deosebit acesteia
la pilaf am folosit doar zeama, supa efectiv, fara legume
legumele daca vrei le folosesti la altceva, ori le arunci...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curcan cu cartofi la cuptor