Pilaf

de nilgun in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 4493 vizualizari

 

O reteta usoara...dar buna

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta si jumatate de orez
  • 4 cescute de apa
  • 2 morcovi
  • ceapa verde cateva bucatele
  • 4 rosii de gradina
  • 2 maini de bulgur sfaramat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ardei iute rosu uscat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf:

Morcovii si ceapa se taie bucatele mici si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Peste se pune orezul , se caleste si acesta cateva minute dupa care se completeaza cu 3 cescute de apa, se pune sare, piper si chimen. Se mai lasa la fiert.

Rosiile se taie si ele cubulete si se pun peste orez. Se mai lasa la fiert, se pune si ardeiul iute tocat marunt si se fierbe , daca e nevoie se mai pune apa, am mai pus o cescuta.  Am pus si o cescuta de bulgur sfaramat. 

Cand orezul e moale e gata facut. Se pune patrunjel proaspat tocat.

Am servit cu gogosari, ultimii pe anul asta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]