Piftie de pui si curcan

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2020 | 3547 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun''
 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati pulpe de pui (ciocanele)
  • 1 bucata pulpa inferioara de curcan
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • o bucata de telina
  • un patrunjel
  • un pastarnac
  • un ardei capia
  • o capatana mare de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • cantitatea de apa trebuie sa fie cu trei degete peste carne
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui si curcan:

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.

Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si carnea se desprinde usor de pe oase.

Eu am adaugat si un ardei capia pentru ca imi place mult. Nu mi-a colorat zeama pentru ca l-am fiert la foc mic. Daca nu va place voi puteti sa omiteti ardeiul.

Dupa ce a fiert carnea si legumele se scoate si se lasa la racit. Se taie carnea rece si se asaza in castronele dupa ce am asezat bucatele de morcov si fasii din ardeiul capia.

Cand zeama este calduta ( nu ferbinte) punem usturoiul zdrobit si lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit zeama, o strecuram si o punem in castronele si o dam la rece ferita de inghet.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de carnea pe care o avem, va trebuie sa fie cu trei degete peste carne, daca punem mai multa apa va dura foarte mult fierberea si riscam sa fierbem ore in sir si piftia sa nu se inchege

2

putem verifica daca piftia a fost fiarta suficient , se pune o lingurita de zeama pe o farurioara si o lasam sa se raceasca( la frigider) daca nu se incheaga este clar trebuie fiarta pana se mai evapora din apa si ramane zeama concentrata din oase

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui