Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

de Panacris in Mancaruri cu carne, 23 Feb 2012 | 8582 vizualizari

 

Un fel doi consistent pe placul familiei!

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi 2000 g
  • carne tocata amestec porc si vita 1000 g
  • ciuperci congelate 200 g
  • vinete prajite 100 g
  • ceapa 1 bucata
  • bulion din rosii 400 ml
  • oua 3 bucati
  • sare iodata
  • cimbru, rozmarin, nucsoara, oregano, busuioc, patrunjel
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati rondele se aseaza un prim strat in tava. Se adauga compozitia de carne, dupa care se acopera cu felii de cartofi. Bulionul daca e mai gros se lungeste cu apa si se ratoarna peste musaca. Se pune la copt, in cuptorul incins in prealabil, cca. 60 de minute la foc potrivit, acoperit. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute ca sa se rumeneasca. Se serveste dupa gust cu smantana sau cascaval ras. Pofta buna!

TIPS-URI

1

ciupercile congelate se pot inlocui cu ciuperci proaspete sau din conserva

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca bulgareasca de cartofi