Piftie de porc "afumată"

de ionix in Porc, 26 Feb 2010 | 14612 vizualizari

 

asta am facut-o impreuna cu mami meu :p

 

INGREDIENTE

  • 10 litri apa
  • Oase pentru piftie (eu am avut un picior si 1/4din cap)
  • Un rasol afumat
  • 1 kg muschi de porc (asta daca nu au oasele prea multacarne pe ele)
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc "afumată":

 Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore  iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.

Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.

Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.

Din cand in cand se spumeaza in timp ce fierbe.

Muschiul, morcovii si cepele se scot mai devreme in momentul in care au fiert, pentru a nu se faramita in zeama.

Oasele si rasolul se lasa la fiert pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase iar lichidul devine lipicios.

In momentul acela dam oala la racit un pic.

Dupa ce s-a racit punem peste usturoiul pisat, sare si piper. Usturoiul, sarea si piperul le punem dupa gust.

Din acel moment incepem a pitroci piftia, cu un polonic vanturam zeama, si o facem cel putin 20 de minute.

Dupa ce am pitrocit bine zeama, lasam sa se raceasca complet.

Cand s-a racit luam carnea de pe oase si repartizam in recipientele pt piftie.

Zeama o strecuram si o punem peste carne.

Recipientele le dam la racoare pana cand se incheaga.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am fiert la ea mai mult de 5 ore... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc "afumată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

26.02.2010, 21:57

e bine venita'' potrocirea''!

ionix 1

27.02.2010, 09:01

asa-i Teo... e cel mai important proces in prepararea piftiei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu legume si orez