Piftie de porc "afumată"

de ionix in Porc, 26 Feb 2010 | 13847 vizualizari

 

asta am facut-o impreuna cu mami meu :p

 

INGREDIENTE

  • 10 litri apa
  • Oase pentru piftie (eu am avut un picior si 1/4din cap)
  • Un rasol afumat
  • 1 kg muschi de porc (asta daca nu au oasele prea multacarne pe ele)
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc "afumată":

 Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore  iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.

Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.

Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.

Din cand in cand se spumeaza in timp ce fierbe.

Muschiul, morcovii si cepele se scot mai devreme in momentul in care au fiert, pentru a nu se faramita in zeama.

Oasele si rasolul se lasa la fiert pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase iar lichidul devine lipicios.

In momentul acela dam oala la racit un pic.

Dupa ce s-a racit punem peste usturoiul pisat, sare si piper. Usturoiul, sarea si piperul le punem dupa gust.

Din acel moment incepem a pitroci piftia, cu un polonic vanturam zeama, si o facem cel putin 20 de minute.

Dupa ce am pitrocit bine zeama, lasam sa se raceasca complet.

Cand s-a racit luam carnea de pe oase si repartizam in recipientele pt piftie.

Zeama o strecuram si o punem peste carne.

Recipientele le dam la racoare pana cand se incheaga.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am fiert la ea mai mult de 5 ore... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc "afumată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

26.02.2010, 21:57

e bine venita'' potrocirea''!

ionix 1

27.02.2010, 09:01

asa-i Teo... e cel mai important proces in prepararea piftiei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura