Piftie de porc

de LUK in Porc, 2 Ian 2011 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • o jumatate de kilogram de cane afumata cu grasime(eu am avut de la mama mea de la tara,afumata de ea)
  • 12 catei de usturoi
  • 4 litri de apa
  • sare dupa gust
  • 1 morcov pentru ornat
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

 Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun inapoi in apa si se mai dau 2-3 clocote cu usturoiul dat prin presa sau razatoare si sarea.Se opreste focul si se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi se pune in apa cu carne.

Se pun bucati de carne si bucati de morcov(eu l-am pus nefiert) in vasele in care dorim sa punem piftia,apoi se toarna apa in care au fiert peste(eu am strecurat-o).Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pun in frigider peste noapte sau cateva ori sa se inchege f bine.Noua ne place sa presaram boia dulce pste piftie cand o mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:51

pentru prima data arata super

LUK 1

03.01.2011, 23:52

mersi mamaieelena..

kamy 1

05.01.2011, 15:47

de craciun am facut portie dubla si tot nu ne-am saturat 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Haladeț (Răcitură lipovenească)