Piftele din soia cu sos de legume

de laura_n in Mancaruri de post, 24 Mar 2013 | 4664 vizualizari

 

Am mancat prima data piftelute din soia facute de mama mea. Am fost cucerita de la prima imbucatura. Erau facute in varianta prajita, insa eu prefer, de obicei, varianta la cuptor.
Desi nu tin post, acum, am incercat si eu si au iesit delicioase. Pentru amatorii de soia si poate...nu numai!

 

INGREDIENTE

  • pt piftelute
  • 150 gr soia granulata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 3 lg pesmet
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt sos
  • o telina mica fiarta
  • un morcov fiert
  • 2 catei usturoi
  • 100 ml lapte soia
  • sare
  • 3 lg ulei masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftele din soia cu sos de legume:

Soia am pus-o intr-un castron, la hidratat pentru un sfert de ora, cu apa fierbinte, cat sa o acopere.

Morcovul si ceapa le-am curatat si le-am spalat. Mocovul l-am ras, iar ceapa am taiat-o cubulete. Patrunjelul l-am spalat si l-am tocat.

Dupa ce s-a hidratat soia, am scurs-o (nu foarte bine) si am adaugat legumele, sarea si pesmetul. La sfarsit am adaugat un pic de ulei de masline cat sa lege un pic compozitia. Am amestecat bine si am format piftelute pe care le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am copt la foc mediu cam 10 minute, le-am intors cu o paleta si le-am mai lasat la copt inca 10 min.

Le-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca,nu inainte de a savura una asa fierbinte.

Separat intr-un vas, am taiat felii doi catei usturoi, am adaugat putina sare, putin ulei masline, putin lapte de soia, morcovul si telina fierte. Am bagat blenderul in functiune si a rezultat o pasta destul de consistenta pe care am desfacut-o cu restul de lapte de soia.

Am "scaldat" o pifteluta in sos si am savurat cu placere.

TIPS-URI

1

ingredientele au costat aproximativ 7 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftele din soia cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

laura_n 1

24.03.2013, 19:03

va multumesc

alba_zori 1

25.03.2013, 12:10

Astea imi prind bine si mie!

babi5 1

18.12.2014, 07:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu sos alioli din maioneza Inedit