Din cand in cand, daca gasesc piept de rata frumusel si necongelat ii prepar sotului meu care-i place foarte mult. A iesit bun-bun, un preparat echilibrat. Ce sa mai spun ca se prepara mult mai rapid decat ai crede.
MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu mazare verde:
Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea.
Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.
Pieptul se pune in tigaia rece cu pielea in jos. Se lasa inca 4 minute de cand incepe sa sfaraie grasimea eliberata.
Intoarceti carnea si pe partea cealalta inca 3-4 minute. Intoarceti carnea cu grija fara sa o intepati. Daca este intepata se vor scurge sucurile din interior si va iesi prea uscata.
Se transfera pieptul de rata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul timp de 8 minute la 180 grade C.
Am obtinut astfel o carne patrunsa medium dar cu pielea rumena.
Decongelati mazarea verde si o fierbeti. Clatiti cu apa rece sa-si pastreze culoarea.
Taiati jambonul cuburi. Spalati si feliati portocala.
Intre timp am prajit jambonul taiat cubulete in grasimea eliberata in tigaie.
Tot aici se trag usor la tigaie feliile de portocala si rosiile. Am scurs grasimea amestecata cu putina zeama de portocala care a fost folosita pe post de sos.
Scoateti portocala si rosiile. Adaugati doi catei de usturoi taiati marunt si mazarea verde fiarta. Se mai pune putina apa cat sa se degreseze tigaia de gusturile anterioare. Dati un clocot mic si-i gata garnitura.
Scoteti pieptul de rata de la cuptor si-l acoperiti cu o bucata de folie de aluminiu. Lasati sa se odihneasca 10 minute, doar apoi il taiati felii.
Aceasta operatiune va ajuta sa se pastreze sucurile in interior.
Serviti pieptul de rata cu mazare verde cat este cald.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.