Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

de RODIMUR in Retete Delikat, 9 Aug 2018 | 3719 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale."
Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat oricum, dar acum am găsit o soluție ca să-l fac plăcut și foarte gustos, inclusiv pentru cei care nu-l agreează în mod deosebit, ca mine. Pentru aceasta am folosit noile condimente Delikat, cu ingrediente naturale 100%, fiind sigură că reușita preparatului este garantată.
Și pentru că i-am asociat legume fierte și mai ales sosul cu muștar și smântână, a ieșit un prânz cu totul și cu totul special...!
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat în baiț, la frigider.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame piept de pui dezosat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de condimente pentru pui Delikat
  • 1 linguriță de ierburi de grădină Delikat
  • 1 linguriță de oregano Delikat
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 25-30 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de muștar clasic
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă (100 ml)
  • 2 lingurițe de făină albă
  • 200 ml supă concentrată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana:

Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează.

Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare și piper, se omogenizează și se ung bine, pe ambele fețe, bucățile porționate de piept de pui, după care se acoperă cu o folie alimentară și se dau la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert cu apă rece. Cel mai bine este ca legumele să fie fierte la aburi...

După cel puțin o jumătate de oră, se scoate pieptul de pui care a stat la baiț, în frigider și se pun pe grillul încins, uns cu ulei în prealabil. Se prepară carnea la grill, la foc mic, întorcând-o pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.

Între timp se prepară sosul alb de muștar și smântână, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html

Când pieptul de pui s-a rumenit frumos, se pune în farfurii, alături de garnitura de legume fierte și de sosul alb. Se poate presăra pătrunjel tocat. Pentru servire, se va pune în fața fiecărei farfurii, câte un bol mic cu sos alb. 

 

 

TIPS-URI

1

Bucățile de piept porționate nu trebuie să fie prea subțiri, ca să nu se usuce pe grill. Dintr-un piept întreg de pui, vor ieși 4 bucăți potrivite pentru această mâncare.

2

Preparați mai întâi baițul și lăsați pieptul de pui, uns cu acest mix, timp de 30-60 de minute la frigider.

3

Nu puneți pieptul de pui pe grill, decât după ce s-a încins și a fost uns puțin în prealabil.

4

Preparați pieptul de pui la grill, la foc mic, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă. În caz contrar, la foc mare, riscați să se ardă.

5

Dacă aveți posibilitatea, fierbeți legumele la aburi. În acest fel, legumele își vor păstra gustul și nu vor deveni apoase.

6

Pentru sos, tăiați foarte fin atât ceapa, cât și usturoiul și căliți-le la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie complet.

7

Pentru reușita sosului, respectați recomandările și TIPS-urile de la rețetă.

8

Preparați sosul în ultimul moment, chiar înainte de a monta farfuriile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ficatei de pui