"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale."
Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat oricum, dar acum am găsit o soluție ca să-l fac plăcut și foarte gustos, inclusiv pentru cei care nu-l agreează în mod deosebit, ca mine. Pentru aceasta am folosit noile condimente Delikat, cu ingrediente naturale 100%, fiind sigură că reușita preparatului este garantată.
Și pentru că i-am asociat legume fierte și mai ales sosul cu muștar și smântână, a ieșit un prânz cu totul și cu totul special...!
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat în baiț, la frigider.
Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează.
Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare și piper, se omogenizează și se ung bine, pe ambele fețe, bucățile porționate de piept de pui, după care se acoperă cu o folie alimentară și se dau la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert cu apă rece. Cel mai bine este ca legumele să fie fierte la aburi...
După cel puțin o jumătate de oră, se scoate pieptul de pui care a stat la baiț, în frigider și se pun pe grillul încins, uns cu ulei în prealabil. Se prepară carnea la grill, la foc mic, întorcând-o pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.
Între timp se prepară sosul alb de muștar și smântână, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html
Când pieptul de pui s-a rumenit frumos, se pune în farfurii, alături de garnitura de legume fierte și de sosul alb. Se poate presăra pătrunjel tocat. Pentru servire, se va pune în fața fiecărei farfurii, câte un bol mic cu sos alb.
1
Bucățile de piept porționate nu trebuie să fie prea subțiri, ca să nu se usuce pe grill. Dintr-un piept întreg de pui, vor ieși 4 bucăți potrivite pentru această mâncare.
2
Preparați mai întâi baițul și lăsați pieptul de pui, uns cu acest mix, timp de 30-60 de minute la frigider.
3
Nu puneți pieptul de pui pe grill, decât după ce s-a încins și a fost uns puțin în prealabil.
4
Preparați pieptul de pui la grill, la foc mic, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă. În caz contrar, la foc mare, riscați să se ardă.
5
Dacă aveți posibilitatea, fierbeți legumele la aburi. În acest fel, legumele își vor păstra gustul și nu vor deveni apoase.
6
Pentru sos, tăiați foarte fin atât ceapa, cât și usturoiul și căliți-le la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie complet.
7
Pentru reușita sosului, respectați recomandările și TIPS-urile de la rețetă.
8
Preparați sosul în ultimul moment, chiar înainte de a monta farfuriile.