Piept de pui cu mazăre

de elucubratiiculinare in Pui, 13 Iul 2012 | 5611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (ecologic, de țară :)),
  • 500 g mazăre congelată,
  • 1 ceapă,
  • 1 conservă cu roșii cubulețe,
  • sare,
  • piper,
  • mărar verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mazăre:

Pentru că pieptul de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte de a-l găti în fel și chip. Se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute. Când este gata se scoate și se lasă la zvântat. Se tranșează fâșii lungi.

Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se păstrează la cald. În uleiul rămas călim foarte puțin ceapa tocată mărunt. Adăugăm mazărea congelată și amestecăm bine. Turnăm apă fierbinte cât să acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre. (verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5 minute). Adăugăm roșiile din conservă cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc. Condimentăm cu sare și piper. Aducem carnea în cratiță și acoperim până la servire.  

La servire se ornează cu mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mazăre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

13.07.2012, 21:38

bun rau

diaconta 1

13.07.2012, 21:59

super arata si eu am facut ieri dar am pus si putina smantana

Rocsi 1

13.07.2012, 22:10

Asa meniu nu refuz niciodata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu pui