Este un preparat gustos si rapid atunci cand aveti musafiri neasteptati.
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite.
Spalam si curatam de coaja legumele. Cartofii ii taiem pe lungime, in felii. Morcovii ii taiem rondele. Ceapa o taiem julienne si ciupercile feliute.
Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam cartofii, morcovii, ciupercile, ceapa, usturoiul taiat feliute.
Presaram sare, piper si cimbru.
Asezam peste legume bucatile de piept de pui, asezonam.
Turnam peste legume si peste carne, berea blonda astfel incat sa le acopere.
Acoperim vasul de yena cu folie de aluminiu si punem la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru aproximativ 45 minute.
Indepartam folia de aluminiu, mutam vasul pe nivelul cel mai inalt al cuptorului si mai lasam aproximativ 15-20 minute pana mai scade sosul si carnea se rumeneste frumos.