Un fel de mancare usor de preparat, familial si delicios. O reteta universala pe care fiecare o adapteaza dupa traditia de familie, dupa obişnuinţă şi de ce nu dupa pofta fiecăruia. Zeama de casa ofera orezului un gust uimitor, o încântare pentru papilele gustative.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/pui-cu-orez-si-legume-la-cuptor.html
Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa.
Taiati morcovii in lungime, in bastonase.
Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin.
Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper.
Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute. Curatati de spuma, in mod regulat.
Luati de pe foc, scoateti si puneti deoparte carnea si morcovii. Filtrati bine zeama de 2 ori, pentru a indeparta impuritatile si grasimea.
Intr-o cratita adanca pentru cuptor, incalziti pe foc, uleiul si prajiti usturoiul tocat fin.
Adaugati mazarea decongelata sau proaspata si ardeiul rosu taiat bucatele.
Puneti orezul si reveniti 10 minute, pana cand orezul devine lucios-translucid.
Asezati deasupra carnea si morcovii si turnati cel putin 1,2 l de zeama (volumul orezului de 3 ori). Puneti in cuptorul incins, la 200 °C, timp de 20 -30 de minute. Verificati daca orezul este gatit si adaugati zeama eventual.
Serviti fierbinte.