Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat

de ionix in Porc, 17 Sep 2009 | 5271 vizualizari

 

e o mancarica un pic mai grea dar buna rau... mie una-mi place...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc mai slab
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei mari de usturoi 
  • 1 ardei verde de marime medie
  • o cana orez
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • tarhon, busuioc, chili, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat:

 Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute.

Atentie, a nu se adauga niciun strop de ulei deoarece va lasa carnea destula grasime. Se pregateste o oala cu apa suficient de mare cat se incapa tigaia in care ati pus carnea dar atentie sa nu cada in apa. Intre oala cu apa si cea in care ati pus carnea trebuie sa se formeze un etans bun astfel incat apa sa nu iasa din oala de sub tigaia cu carnita. Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste carnea.

 

Pentru orez:

Se ia orezul se spala bine, se scurge de apa si se pun lingurele de ulei peste el. Se pune intr-o oala cu capac sa se inabuse un pic. Apoi se adauga 2 cani cu apa calduta si se acopera iar cu capacul. Daca orezul nu firbe indeajuns de bine cu aceasta cantitate de apa puteti sa mai adaugati apa dar sa fie neaparat fierbinte.

Se adauga sarea, tarhonul si busuiocul. Eu mai pun si cate un cub Knorr cu gust de gaina. :p

Se serveste drept garnitura la acest piept de porc sau la orice alta reteta pe baza de carne. 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fripturica asortata cu orez