Desi de obicei incerc sa gatesc cat mai sanatos pentru familia mea,cateodata parca ce e mai putin sanatos,are o alta savoare,in acest context mi-a si venit ideea acestui piept de porc care desi nu are numai carne slaba a fost o mancare extrem de aromata pe care am mancat-o cu mare placere.
Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore.
Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de condimente,l-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa,in care am pus doar un strop de ulei (avea el destula grasime de lasat si nu a fost nevoie de mai mult),si l-am prajit frumos pe toate partile pana a prins o crusta frumoasa si crocanta.
Legumele le-am taiat cuburi mari si le-am pus intr-o tava,am pus peste ele doar putina sare,am pus si pieptul de porc frumos colorat printre legume ,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o pentru 1 ora la cuptor,unde carnea s-a patruns bine si legumele s-au inmuiat putin.
Un delicios pranz de duminica!
Pofta mare!