Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie

de epurasha2bb in Curcan, 8 Mar 2011 | 7691 vizualizari

 

culoare si savoare!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii groase de piept de curcan,
  • 1/2 varza mica rosie,
  • cateva linguri sos de tomate,
  • sare, piper negru,
  • rasnita piper cu lamaie Kotanyi sau o lingura de zeama de lamaie,
  • 4-5 foi de dafin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de zahar,
  • ardei rosu iute/dulce,
  • ulei,
  • 1 cescuta de apa.
  • Se spala pieptul de curcan si se taia din ele cateva felii groase.Se dau cu ulei, sare si piper cu lamaie.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie:

Varza rosie se curata de foile exterioare si se toaca julien, se freaca intre degete cu putina sare si piper.Se aseaza pe fundul tavii varza si se picura peste ea ulei peste tot. Apoi se presara din loc in loc foi de dafin si feliute de usturoi. Se rasneste putin piper cu lamaie sau piper simplu si zeama de lamaie daca nu aveti rasnita Kotanyi. Se aseaza pe acest pat de varza bucatile de piept de curcan si se pune pe fiecare bucata cate o lingura de sos de tomate. Se acopera cu cate o bucata de frunza de varza si se dau la cuptorul preincins o ora la foc mic fara sa umblam la tava. Dupa o ora se indeparteaza frunzele de varza ce acopera friptura si se lasa sa se rumeneaca la foc mediu spre mare inca aproximativ 20 de minute.

Intre timp se taie bentite subtiri de morcov si ceapa verde, se presara cu zahar si se caramelizeaza putin in tigaie.Acest amestec se va folosi la ornarea fripturii scoase din cuptor.Se seveste friptura calda asezata pe pat de varza rosie.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MIUTA 1

09.03.2011, 00:49

ce interesant,imi place

gaby_duceag 1

09.03.2011, 07:08

Ce aspect frumos!
La multi ani, Roberta!

epurasha2bb 1

09.03.2011, 09:15

multumesc fetelor, a fost delicios asa pipetul de curcan, ramane suculent!
Gaby multumesc, si tie si familiei tale va urez la fel, primvara frumoasa, an frumos, ani frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan