Petit Fours

de Dorothea in Prajituri, 5 Sep 2010 | 8381 vizualizari

 

Aici ceva, care necesita foarte mult timp, asa ca nu e pentru toata ziua, poate pentru o nunta sau musafiri! Foarte, foarte dulce!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 80 gr. martipan
  • 5 Linguri apa calduta
  • 70 gr. zahar
  • 5 galbenusuri
  • un pic de sare
  • coaja de lamaie rasa (1) sau o pungulita de la Dr. Oetker
  • 5 albusuri
  • 100 faina
  • 60 gr. amidon (daca nu aveti, inlocuiti cu ) 160 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru decor:
  • 3 feluri de Marmelada (mai bine putin acrisoare, eu am pus de visine, capsuni si iar visine)
  • 120 gr. Martipan
  • Marmelada de apricose.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Fours:

Martipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema.  3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine.

Albusul il bati cu restul de zahar foarte bine si il amesteci inauntru.

Faina si praful de copt le amesteci si incorporezi in crema de sus.

Dupa aia pui in cuptor la 200 °C, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt., pentru cca 10 Minute! Trebuie sa te uiti!!!

Pui foaia de biscuit  repede pe un prosop de bucatarie si il lasi sa se raceasca.

Cind este rece, faci 3 bucati.

Una din ele se unge cu marmelada, iar deasupra se repartizeaza martipanul. Pui bine in folie si ceva greu pe el. Astepti 24 de ore.

Dupa 24 de ore, (AM UITAT!!!: 1 lingurita de marmelada apricose pui la microunde, sa fie cald, pui pe martipan, ca sa ai ca un lipici pentru fondant) il faci in bucatele, decorezi cu fondant  sau ciocolata, cum vrei.

Succes!!

TIPS-URI

1

Daca lucrezi cu fondant din Marschmallow´s, poti sa faci  decoratiunile cu cateva zile inainte

2

Daca nu ai fondant, poti face din  zahar pudra un strop de titrona si un pic de apa. Dar nu o sa iasa tare colorat!

3

Sau poti  sa faci cu ciocolata ta preferata!

4

Prajitura este  greu de facut, dar e foarte buna!  Poti sa faci zilnic, ceva. Se tine foarte bine. Este o prajitura, care cu cat mai mult sta, cu atat e mai buna!

5

Daca stii ca nu mananca copiii, n-ai de ce sa nu bagi un pic de rom in compozitie...hmmm... DAR NU PREA MULT!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Fours" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

winnie 1

24.11.2010, 14:57

Buna. Vreau si eu reteta de fondant sau de unde pot cumpara martipanul. Multumesc frumos

Dorothea 1

11.12.2010, 10:32

Pardon, am uitat "parola", si nam mai putut intra!! O sa vad, cum si cind va fac pose...

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:58

super arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca caramelizata