Peste picant la tigaie cu legume

de FlaviaD in Peste, 30 Iul 2013 | 5431 vizualizari

 

Daca doriti ceva usor, dar consistent si sanatos in acelasi timp, va recomand peste la tigaie cu legume. Se face usor si mai e si tare bun :) Este ideal pentru o cina usoara daca vreti.
Pentru a realiza bunatatea aceasta de peste am folosit cod de Alaska si amestec mexican de legume congelate. In ceea ce priveste pestele, puteti alege ce sortiment doriti, inclusiv peste de apa dulce care are o aroma aparte dupa cum stim bine.
Pentru alte arome inedite oricand ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

 

INGREDIENTE

  • -500 g fileuri cod de Alaska 
  • 500 g, legume congelate
  • ulei pentru prajit
  • otet balsamic
  • condimente(piper verde si alb,fulgi de chilli,chilli pulbere,maghiran,tarhon si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste picant la tigaie cu legume:

Am gatit legumele la aburi – intr-o cratita am pus apa, am asezat cratita pe foc si deasupra ei am pus o sita mare, iar in sita legumele. In felul acesta putem gati orice fel de legume, nu trebuie neaparat sa fie legume congelate.

Le-am lasat deasupra aburilor la foc potrivit cam 20 de minute, nu le-am lasat sa se inmoaie de tot fiindca am dorit sa-si pastreze cat mai mult din nutrienti si din vitamine. De fapt ele, legumele ,trebuie sa ramana putin crocante si sa ne crantane in gura atunci cand le mancam.

Cat timp legumele s-au facut singure la aburi, eu am facut pestele :) Adica am luat fileurile de cod de Alaska si le-am uns cu putin ulei de masline, iar apoi le-am condimentat bine-bine de tot cu piper verde, piper alb, fulgi de chilli, chilli pulbere, maghiran, tarhon si sare.

 

Apoi am incins putin ulei intr-o tigaie, nu e necesar sa punem mult ulei, ci doar cat sa se unga tigaia – pestele isi mai lasa singur grasimea lui. Am pus fileurile in tigaie si deasupra am turnat otet balsamic si sos de rosii. L-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti si l-am asezat pe un platou alaturi de legume cand acestea au fost gata.

Este intr-adevar picant, insa e un soi de mancare foarte usor, dar si foarte sanatos. Si inca ceva, aviz doamnelor – nu ingrasa :)

Se poate servi cu un pahar de vin alb alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste picant la tigaie cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu legume