Curatam fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa.
Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru garnitura
Pestele il vom pune intr-o marinada, formata din iaurt, sare si piper alb si il vom lasa 5-7 minute nu mai mult ca se va farama.
Ne vom ocupa de crusta prin care vom da peste nostru si anume vom amesteca susanul cu pesmetul. Scoatem pestele si il vom da prin acest amestec si il vom da la cuptor.
Vom incinge cuptorul la 185-200 de grade, vom pune hartie de copt in interior dupa ce in prealabil am uns cu ulei tava, dupa care adaugam pestele 15-20 de minute, eu l-am lasam 25 de minute deoarece imi place mai crocant. Se scot fileurile si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime, dupa care se va adauga juice de lamaie.
Dupa ce avem stocul gata, trecem la pregatirea orezului, am clatit orezul in apa in avans. Intr-o tigaie cu ulei adaugam ceapa taiata brunoise si o lasa pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam si orezul dupa cateva minute incepem sa adaugam treptat supa de legume(stoc). Punem si sfecla la fiert(eu am folosit sfecla prefiarta). Tragem fisticul la tigaie dupa care il vom pisa. Cand sfecla este gata se va scurge de lichid, o blendam siadaugam un cub de unt, saram si piperam.
La orez proportia este de 1 la 3, orez cu supa, deci cam 3-4 polonice de supa care se vor adauga treptat si il vom da la cuptor 20-25 de minute, sarati si piperati. Am adaugat si putin piure de sfecla pe care am presarat fistic tras la tigaie.
Pentru décor, o rosie cherry si o frunza de busuioc, ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna