Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

de Valclaudia in Peste, 23 Noi 2013 | 8336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti merlucius
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 100 gr. faina de malai (in care tavalim pestele)
  • 2 cani cu malai grisat
  • 5-6 cani cu apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 capatana de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga:

Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.

Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Dupa scurgerea celor 20 min. rasturnam mamaliga pe un platou si o acoperim cu un servet de bucatarie sa nu se raceasca complet pana prajim pestele.

Scoatem pestele de la frigider. Punem tigaia la foc mare, incingem uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina de malai apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Scoatem bucatile de peste pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Curatam usturoiul, punem putina sare,il pisam pana obtinem o pasta pe care dupa preferinta o diluam cu apa rece.

Servim pestele cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade