Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.
Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Dupa scurgerea celor 20 min. rasturnam mamaliga pe un platou si o acoperim cu un servet de bucatarie sa nu se raceasca complet pana prajim pestele.
Scoatem pestele de la frigider. Punem tigaia la foc mare, incingem uleiul.
Trecem bucatile de peste prin faina de malai apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Scoatem bucatile de peste pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.
Curatam usturoiul, punem putina sare,il pisam pana obtinem o pasta pe care dupa preferinta o diluam cu apa rece.
Servim pestele cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Pofta buna!