Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare.
A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.
Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.
Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.
Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.
Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.
1
Branza trebuie sa fie din cea veche si destul de tare.
2
Se pot condimenta dupa gustul fiecaruia.
3
Focul trebuie sa fie intens in timpul prajirii, altfel vor absorbi uleiul si devin gretoase.