dulce picant
Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata ce a iesit.
Se face intai un ”lapte de cocos” din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos.Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron.In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui.Se lasa asa la rece o jumatate de ora.Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi.Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea.Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry.Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce.
Le tavalim prin pesmet si curry.Prajim in ulei de palmier.Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel peste care picuram putina frisca lichida.Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide.Pentru mai mult efect am infipt si cativa ardei mici iuti si rosii.
Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata,o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.