Pernite de pui crocante

de epurasha2bb in Pui, 28 Iul 2010 | 5213 vizualizari

 

dulce picant

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 1/4 l lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 punguta mica razatura de cocos
  • 1 lingurita mustar dulce;
  • 1 lingura mare de miere;
  • 1/4 punga fulgi de porumb aurii;
  • 1 lingura parmezan
  • curry praf
  • ulei de palmier
  • 4 linguri pesmet
  • orez
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite de pui crocante:

Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata ce a iesit.

Se face intai un ”lapte de cocos” din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos.Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron.In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui.Se lasa asa la rece o jumatate de ora.Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi.Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea.Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry.Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce.

Le tavalim prin pesmet si curry.Prajim in ulei de palmier.Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel peste care picuram putina frisca lichida.Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide.Pentru mai mult efect am infipt si cativa ardei mici iuti si rosii.

Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata,o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite de pui crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ana 1

28.07.2010, 20:29

Pernitele acestea sunt favoritele familiei ,papi toti ardeii aceia

rivka 1

28.07.2010, 23:49

arata foarte frumos, sigur e foarte bun la gust si imi place si farfuria rosie!

elena1988 1

13.03.2011, 18:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac cu legume