Perisoare de vitel in sos de legume

de T I M E A in Vita, 16 Iun 2014 | 8160 vizualizari

 

O mancare lejera cu carne de vitel si legume, un pranz perfect as zice eu. Imi plac mult mancarurile care contin multe legume, de aceea m-am gandit ca aceste perisoare o sa fie delicioase facute intr-un sos aromat cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare
  • 250-300 gr carne de vitel
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi mai maricel
  • 3 linguri orez
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1 ou
  • Pentru sosul de legume:
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 felie telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cepe mici
  • 1/2 ardei verde
  • 1 canita suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc verde tocat
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vitel in sos de legume:

Tocam carnea, morcovul si ceapa ( eu le toc cu ajutorul robotului de bucatarie).

Adaugam orezul spalat si scurs de apa, condimentele si oul si omogenizam.

Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2l. Adaugam in apa un pic de sare.

Cand fierbe apa  formam din compozitia noastra bilute si le adaugam in apa clocotita. (mi-au iesit 18-19 perisoare).  

Lasam sa fiarba aprox 5 minute dupa ce vin la suprafata apei. 

Cu o paleta le scoatem intr-o tava care urmeaza apoi sa fie pusa la cuptor, deci rezistenta la caldura.

Legumele le curatam, spalam si le taiem in bucati mari.

Le punem la fiert in apa cu putina sare, adica le adaugam cand fierbe apa.

Cand sunt fierte (nu trebuie sa fie exagerat de moi) le punem in blender in doua reprize cu cate o jumatate de cana din sucul in care au fiert si le pasam.

Adaugam si o canita mai mica de suc de rosii.

Tunam sosul obtinut peste perisoare si condimentam cu sare, piper, busuioc si usturoi.

Amestecam putin deasupra si dam apoi la cuptor timp de 35-40 de minute la 180 de grade.

Tava mea a fost un pic mai mica si am pus-o mai intai intr-o tava mai mare pentru a nu curge sosul in cuptor. Voi folositi din start o tava adecvata.  

Scoatem tava din cuptor si servim perisoarele calde.

Sunt delicioase fierte in sosul de legume.

TIPS-URI

1

daca nu va place gustul de telina puteti pune pastarnac si radacina de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vitel in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume