Ardei umpluti cu carne si sos cu legume

de Dulciuri cu Georgiana in Curcan, 27 Iul 2015 | 5344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei
  • 500 g carne curcan
  • 300 g carne porc
  • 50 g orez
  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • 3-4 linguri pasta rosii
  • sare,piper,boia dulce,cimbru verde, patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne si sos cu legume:

Spalam bine ardeii si ii curatim de seminte.Eu am avut 12 ardei dar 4 dintre ei au fost micuti. Tocam o ceapa mai mare si o punem la inmuiat pe foc cu foarte putin ulei.Adaugam putina apa si lasam sa fiarba pana scade.Adaugam pe foc si orezul spalat bine si mai adaugam putina apa.Lasam sa fiarba pana scade apa.

In vasul in care vom aseza ardeii punem 2-3 cepe tocate si 2-3 morcovi taiati rondele.Adaugam putina apa si eventual putin ulei.Eu nu am mai pus ulei pentru ca  nu mancam prea gras.Lasam sa fiarba pana se inmoaie putin legumele.

Amestecam carnea tocata cu ceapa si orezul de pe foc, adaugam sare,piper,boia dulce, cimbru si patrunjel verde.

Umplem ardeii cu amestecul de carne, ii asezam in vasul in care am inmuiat ceapa si morcovii, punem 3-4 linguri pasta de rosii , umplem vasul cu apa si introducem la cuptor.Eu las vasul la cuptor la foc mic cateva ore.Intre timp adaugam si cartofii taiati cuburi.Sunt gata cand a scazut sosul la jumatate, legumele sunt fierte si ardeii rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne si sos cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb