Perisoare cu sos rosu-reteta la steamer

de adnia in Pui, 2 Iul 2013 | 3488 vizualizari

 

Cu mancarica asta am reusit sa-l dau gata pe Sclifosila (a se citi baiatul meu), care e vesnic nemultumit si disperat cand vine vremea mesei...daca s-ar putea, el ar manca numai paste cu branza, quinoa si lasagna...dar ce sa-i faci? Mami asta nu vrea sa inteleaga si pace: il pune sa manance supe, ciorbe, tot felul de mancaruri variate...si mai rau, salate si fructe proaspete zilnic! Ufff! daca la capitolul fructe si legume am mai dres busuiocul cat de cat...a mai ramas un hop: felul 2.
Insa azi a fost si el fericit, ca in sfarsit am nimerit "mancarea buna"...nu mi-a venit sa cred ca mi-a cerut si supliment!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 rosii coapte bine
  • pudra de verdeturi uscate (busuioc, cimbru, marar, telina, patrunjel)
  • 1 ou
  • 2 linguri gris (optional)
  • 2 fire ceapa verde
  • sare, piper,chilli dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos rosu-reteta la steamer:

Incepem cu pregatirea perisoarelor: in vasul robotului de bucatarie punem pieptul de pui taiat bucati, ceapa verde, oul, sare, piper si putine condimente uscate (ierburi aromate, chilli--optional). Mixam bine , iar daca obtinem o compozitie prea moale, adaugam putin gris...daca, din contra, compozitia e prea uscata, adaugam ou--totusi, eu n-am avut nevoie sa adaug nici una, nici alta. Compozitia mea a iesit putin lipicioasa, dar ferma.

Cu mainile unse cu putin ulei de masline am format perisoarele, pe care le-am asezat direct in recipientul steamerului, in primul compartiment, aproape de motoras.

Separat, am pregatit sosul: am pus in vasul blenderului rosiile taiate bucati, usturoiul si condimentele (sare, piper, chilli si pudra de verdeturi), am mixat bine, pana am obtinut un sos, pe care l-am strecurat apoi (sa nu ramana bucatele de coaja) si l-am pus in vasul special pt. fiert orezul. Pe acesta l-am asezat in compartimentul 2 al steamerului, am pus capacul, am pus apa in steamer si am setat aparatul pe 30 de minute. 

Si asta a fost tot...dupa ce s-a scurs timpul, am scos perisoarele intr-un bol, am turnat sosul peste ele si le-am lasat 10 minute sa se patrunda.

Baietii mei au fost foarte incantati de tratatie, iar eu foarte incantata ca i-am intrat in voie printului mostenitor:)

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

in ultimul compartiment al steamerului puteti pune si ceva legume (broccoli, fasole verde, conopida, morcov, etc) pe care sa-i serviti ca garnitura la perisoarele cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos rosu-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

adnia 1

03.07.2013, 19:00

Jamila, ce ma bucur ca-ti plac!

adnia 1

03.07.2013, 19:01

Vio, ma bucur tare mult ca te incanta!

babi5 1

17.12.2014, 11:18

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de rosii