Pere umplute in foietaj

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 7970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr migdale macinate
  • 3 linguri miere albine
  • 1/2 l vin alb
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • 1 galbenus
  • frunze menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere umplute in foietaj:

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.

Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.

Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .

Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere

Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .

Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.

Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .

Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .

Lasati sa se raceasca apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pere umplute, imbracate in foietaj