Desert pere umplute, imbracate in foietaj

de Lau in Dulciuri, 11 Aug 2021 | 1814 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere
  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g migdale macinate
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri miere de albine
  • 1/2 l vin
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere umplute, imbracate in foietaj:

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele.

Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele.

Le scoatem pe un platou si lasam sa se raceasca,dupa care cu atentie le scoatem cotoarele.

Intr-un bol amestecam nuca cu migdale si mierea de albine.

Umplem fiecare para cu amestecul de migdale.

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei il vom taia fasii subtiri si infasuram fiecare para care este putin umeda ca sa nu se desfaca aluatul.

Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca daca rezstem tentatie inainte sa le revim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere umplute, imbracate in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu frisca si nuca