Pere în sos de vin roşu

de anomisana in Dulciuri, 3 Feb 2012 | 4387 vizualizari

 

Am văzut reţeta asta cu ceva vreme în urmă şi mi s-a părut a fi dificil de executat şi rafinată cum numai în restaurantele de fiţe găsesti. Dar de vreo două săptămâni, o tot văd pe la diverse televiziuni, de la noi sau de la alţii, aşa încât mi-am zis că trebuie s-o execut şi eu, chiar dacă soţului meu nu-i plac astfel de combinaţii. Nu-i plac, dar ştiţi ce a zis după ce a mâncat? Îmi mai dai? Şi a mai primit. Dar culmea a fost azi dimineaţă când i-am pus pachet pentru muncă. I-am spus că i-am pus desert iar el a întrebat dacă i-am pus pară cu vin. A fost dezamăgit că a primit tort. Dar gata cu poveştile, la treabă acum, reţeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de vin roşu demidulce
  • 4 pere
  • apa
  • 1 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • cuişoare
  • amidon alimentar
  • frişcă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere în sos de vin roşu:

Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.

Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.

Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.

Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.

Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos. Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.

Acest desert se serveşte rece. 

TIPS-URI

1

Alegeţi pere destul de tari şi egale ca mărime.

2

Indicat ar fi să aveţi vin cât să cuprindă perele în totalitate, altfel va trebui să le tot întoarceţi din timp în timp aşa cum am făcut eu, dar cu grijă să nu le loviţi.

3

Cu cât vinul este de calitate mai bună, cu atăt sosul va fi mai bun.

4

Fierbeţi perele doar atât cât să rămână ferme la atingere.

5

Grecii şi ciprioţii servesc acest desert cu iaurt grecesc alături în loc de frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin