Pere în sos de vin roşu

de anomisana in Dulciuri, 3 Feb 2012 | 4690 vizualizari

 

Am văzut reţeta asta cu ceva vreme în urmă şi mi s-a părut a fi dificil de executat şi rafinată cum numai în restaurantele de fiţe găsesti. Dar de vreo două săptămâni, o tot văd pe la diverse televiziuni, de la noi sau de la alţii, aşa încât mi-am zis că trebuie s-o execut şi eu, chiar dacă soţului meu nu-i plac astfel de combinaţii. Nu-i plac, dar ştiţi ce a zis după ce a mâncat? Îmi mai dai? Şi a mai primit. Dar culmea a fost azi dimineaţă când i-am pus pachet pentru muncă. I-am spus că i-am pus desert iar el a întrebat dacă i-am pus pară cu vin. A fost dezamăgit că a primit tort. Dar gata cu poveştile, la treabă acum, reţeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de vin roşu demidulce
  • 4 pere
  • apa
  • 1 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • cuişoare
  • amidon alimentar
  • frişcă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere în sos de vin roşu:

Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.

Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.

Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.

Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.

Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos. Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.

Acest desert se serveşte rece. 

TIPS-URI

1

Alegeţi pere destul de tari şi egale ca mărime.

2

Indicat ar fi să aveţi vin cât să cuprindă perele în totalitate, altfel va trebui să le tot întoarceţi din timp în timp aşa cum am făcut eu, dar cu grijă să nu le loviţi.

3

Cu cât vinul este de calitate mai bună, cu atăt sosul va fi mai bun.

4

Fierbeţi perele doar atât cât să rămână ferme la atingere.

5

Grecii şi ciprioţii servesc acest desert cu iaurt grecesc alături în loc de frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin