Pere in aluat

de laylalala in Prajituri, 18 Aug 2011 | 4104 vizualizari

 

Pere in aluat este un desert simplu, repede de preparat si gustos. Ador acest gen de desert : fructe de sezon impreuna cu un aluat sfaramicios dulce toate servite cu un glob mare de inghetata - preferabil de vanilie (desi nu sunt fana a inghetatei de vanilie, alaturi de o felie fierbinte de placinta cu mere, de exemplu, cu singuranta nu o voi refuza) este absolute delicios. Enjoy!

 

INGREDIENTE

Ingrediente necesare pentru reteta de Pere in aluat

  • 4 pere, mai tari
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • coaja rasa de la ½ lamiae
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • Aluat
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in aluat:

Preparare Pere in aluat

1.       Incinge cuptorul la 180°C.

2.       Pentru aluat, bate untul cu zaharul, incorporeaza cate un ou pe rand apoi adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Lasa aluatul la rece pana pregatesti perele.

3.       Curata perele de coaja. Taie perele in jumatate, pe orizontala apoi scoate semintele scobindu-le pentru a se face loc pentru zahar. Amesteca zaharul cu restul ingredientelor apoi umple perele cu acesta.

4.       Intinde aluatul si taie-l in 8 bucati egale. Aseaza cate o jumatate de para pe fiecare bucata apoi imbraca perele in aluat. Da totul la copt pana cand aluatul se rumeneste usor.

Perele in aluat se servesc calde impreuna cu un glob de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (10)

mirela0911 1

18.08.2011, 18:23

tare bun poate fi

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:59

Grozava idee

alinutzika 1

18.08.2011, 23:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pere in vin si aluat