Mere, pere...in aluat

de MyFancyCake in Prajituri, 6 Dec 2011 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • 2 pere,
  • 50 gr migdale,
  • 4 linguri de unt,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • 4 linguri miere,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 4 foi de placinta,
  • 2 linguri zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere, pere...in aluat:

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.

Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura). Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.

Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.

Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere, pere...in aluat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Kadia80 1

06.12.2011, 18:24

ce-mi plac cum arata!

madi_marin 1

06.12.2011, 19:49

super!....

mirela0911 1

06.12.2011, 22:09

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Felii de mar in aluat de clatite