Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci

de CameliaR in Penne, 2 Oct 2015 | 8451 vizualizari

 

Aceasta reteta este absolut delicioasa. Este usor de facut si de efect. Toata familia va fi super incantata de gustul intens si bun al acestor penne.

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 300 g carne tocata
  • 280 g ciuperci (eu am luat un borcanas)
  • 200 g cascaval
  • 200 g branza vaca
  • 2 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 500 g de sos de rosii
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • ulei de masline
  • 2 linguri de iaurt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci:

Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati feliute, ciupercile si carnea tocata. Le lasam 10 minute ca sa se inmoaie.

Amestecam compozitia cu pastele, adaugam jumatate din sosul de rosii,cascavalul ras, cele 2 linguri de iaurt,branza rasa, condimentele si sarea dupa gust. Omogenizam bine. Apoi ungem tava de copt cu ulei de masline si adaugam compozitia. Se toarna uniform peste paste restul de sos de rosii, cascavalul si branza. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 45 minute pana cand cascavalul prinde o crusta rumena.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un gust si mai deosebit puteti sa adaugati si 3 felii de sunca afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata la cuptor