Penne cu spanac și gorgonzolla

de Panacris in Paste, 18 Ian 2021 | 2700 vizualizari

 

O mancare rapidă, ușoară si gustoasă! Nu-i orețetă demnă de "Retete festive de iarna", dar cred că mulți ar savura-o între sărbătorile de iarnă, așa ca rețetă de detoxifiere, după multe preparate din carne! ; Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Penne cca. 400 g.,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Apă rece cca. 1000 ml.
  • Spanac baby cca. 300 g.,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 1 fir,
  • Amidon 2 linguri,
  • Lapte 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Brânză gorgonzola cca. 300 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu spanac și gorgonzolla:

Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.

Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperite, amestecându-se continuu.

Gorgonzola se mărunțește se amestecă cu amidonul și laptele rece, până ce se înglobează toate ingredientele.

Apoi se adaugă spanacul spălat, pastele scurse e apă, amestecul de lactate și se lasă la gătăit la foc mic cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se obține un sos fluid și omogen.

Pastele se servesc imediat fierbinți, cu un adaos de parmesan, fulgi sau răzuit.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu spanac și gorgonzolla" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle quatro formaggi