Pateuri cu piept de pui si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 8246 vizualizari

 

Niste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la scoala!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui mic dezosat
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri samntana
  • 1 lingura parmezan ras
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • mac
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu piept de pui si crema de branza:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente. Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper. Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.

Presaram faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza. Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.

Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.

Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac. Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute. Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu piept de pui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Rocsi 1

18.11.2013, 11:16

Multumesc Mihaela

Alina26 1

04.12.2014, 21:27

Mama ce bine arata!!!

Rocsi 1

05.12.2014, 20:57

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu carne