Pateu cu ficat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 8548 vizualizari

 

cu preocuparea de a consuma mai multe produse preparate in casa si de a renunta la mezelurile din comert am gatit aceasta reteta de pateu

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 100 gr unt
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri coniac
  • 2 castraveti murati
  • sare piper
  • nucsoara
  • foi dafin 
  • oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficat:

  1. ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .
  2. se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin .
  3. ceapa se taie si se caleste putin in unt .
  4. se  zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare , piper,  nucsoara si se amesteca bine .
  5. se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete.
  6. se serveste cu oua fierte moi .

TIPS-URI

1

adaugati sare dupa fierberea ficatului , daca se pune la inceput , fficatul se va intari prea tare .

2

daca doriti ca pasta sa fie mai fina puteti sa le mixati , am preferat sa le zdrobesc sa fie mai rustic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

21.01.2010, 22:16

si coniacul de ce?

Teo 1

21.01.2010, 22:18

abia acum am vazut farfuria...as manca cu farfurie cu tot!

mihaelar63 1

21.01.2010, 22:20

am citit si eu intr-o carte veche de a bunicii sotului, chiar ca nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata si marar