Piftie traditionala, fara ingrediente care sa altereze gustul.
Mod de preparare piftie:
Picioarele, urechile, soriciul si carnea se curata se spala si se pun in apa rece 1 ora.
Zarzavatul se curata si se spala
Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare impreuna cu zarzavaul se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.
Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pt a ramane zeama limpede, timp de 6-8 ore. Se indeparteaza spuma cand se formeaza
Legumele se scot dupa circa 2 ore si se fierbe in continuare.
Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi
Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pt a nu se usca.
A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.
Usturoiul se curatza se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama pentru piftie .Se potriveste de sare.
Carnea si urechile se portioneaza in castroane se toarna zeama prin sita fina deasupra si se lasa la racit. Fiecare castron de piftie se poate orna cu felii din zarzavatul fiert.
Pofta Buna!
1
desi exista mai multe variante de piftie, cea mai gustoasa este tot cea preparata cu carne de porc