Un pate cu mult usturoi si...de casa...fara doar si poate...delicios ! Simplu si rapid...merita probat! Va servesc cu o felie de paine taraneasca unsa bine cu pate si garnisita cu castraveti murati...
1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa.
2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa tocata mai maricel, usturoiul si condimentele mai putin sarea pe care o vom pune la sfarsit.
Fierbem acoperit 5 minute dupa care inca 10 minute fara capac pentru ca zeama sa scada.
Luam vasul de pe foc si punem untul. Introducem blenderul vertical si facem ficateii pasta...saram dupa gust.
Vom pune in caserole pateul si-l vom pastra la frigider. Il vom servi in maxim 3 zile asa ca va sfatuiesc sa nu faceti cantitati mari :)