Pate de ficat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 8257 vizualizari

 

Vinovata pentru aceasta reteta este Gaby.Eu nu prea mananc pate din comert si nici cu ficatul nu ma impac foarte bine,asa ca m-am gandit sa "confectionez" si eu un pate pe placul meu.Rezultatul a fost multumitor,adica gustul a fost bun dar cred ca avea nevoie de mai multa finete.Bine ca-i bun si pot sa-l pun pe paine ....ardeleneste,ca-n reclama.

 

INGREDIENTE

  •       400 g ficat de pasare
  •       200 g unt
  •       4 linguri smantana(20% grasime)
  •       1 cartof
  •       O ceapa uscata mai marisoara
  •       3 catei de usturoi
  •       O lingura amidon alimentar
  •       Sare,piper 
  •      O lingurita boia de ardei
  •      ½ lingurita rozmarin uscat
  •      Putin busuioc ·  
  •       250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Intr-o tigaie se pune putin unt la prajit,se pun ficateii curatati si se adauga 150 ml apa.Se lasa sa fiarba 10 minute,timp in care se mai intorc  pe ambele parti.Se adauga cateii de usturoi intregi si ceapa taiata bucati mari.Am mai adaugat 100 ml apa si am lasat sa fiarba inca 15 minute.Luam de pe foc si adaugam condimentele,100 g unt si cele 4 linguri de smantana.Toata compozitia se transfera in vasul blenderului si se paseaza bine.

Se adauga o lingura de amidon si se pune din nou pe foc pana se ingroasa.Lasam la racit.

Cartoful se fierbe si se paseaza si el.

Mixam untul ramas ,il amestecam cu cartoful pasat.Apoi incorporam si amestecul de ficat cand s-a racit.Mai condimentam daca este cazul,punem in vas si lasam la frigider 2 ore.

Reteta Gabitei avea si vin,eu am preferat sa-l inlocuiesc cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

06.10.2011, 14:18

Silvioara e expirat deja,lasa ca fac ceva proaspat si te strig

mihaelar63 1

06.10.2011, 14:26

Si mie imi place sa-l prepar eu
De cumparat sub nici o forma
Precis am sa ma inspir de la tine cand mai fac

diaconta 1

06.10.2011, 14:52

Mihaela,e o reteta buna,eu am preluat-o de la Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti