Trigoane cu ciuperci

de Anett in Aperitive / Garnituri, 25 Dec 2015 | 5787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel
  • 4 linguri mari de smantana
  • sare
  • piper
  • ulei / unt pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu ciuperci:

Maruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper si adaugam cateva linguri de smantana si lasam  iarasi cateva minute sa gateasca. Cu ajutorul unui blender maruntim compozitia pana devine cremoasa.

Foile de placinta se taie in 2 fasii si se stropesc cu unt topit sau ulei. Pe capatul unei fasii se pune 2 linguri din umplutura de ciuperci. Se impaturesc apoi sub forma de triunghi.

Trunghiurile se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt sau intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Trigoanele se unge cu un ou batut si le introducem in cuptorul bine incins. Se lasa la copt aproximativ 30 de minute pana cand se rumenesc bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă